Tre grunner bak Bitcoins heftige tur over $ 19 900

18. Dezember 2020

De to mest bemerkelsesverdige årsakene bak Bitcoins heftige tur over $ 19.900 er den nye coronaviruspandemien og motivkraften til trenden. Den tredje grunnen, som tilførte bålet drivstoff, var Joe Bidens seier ved det amerikanske presidentvalget.

Covid-19 og institusjonell etterspørsel

Den første bølgen av Covid-19 gjorde kaos våren 2020, mens den andre gjorde skadene mer smertefulle. Utviklede lands økonomier har blitt lagt ned igjen siden september 2020, noe som krevde mer finanspolitisk stimulans fra monetære sentrale myndigheter og igjen økte inflasjonsrisikoen for flere store fiat-valutaer og risikoen for en dypere økonomisk resesjon over hele verden. Alle disse risikoene utgjør en alvorlig trussel for sikkerheten til investorenes midler fordelt primært i fiat-valutaer. Men midlene investert i aksjer og obligasjoner vil ikke være sikret mot tap hvis etterspørselen ikke kommer seg raskt.

Overraskende for mange har sølvfôringen blant de dystre økonomiske utsiktene blitt funnet i Bitcoin, hvis tilbud er strengt regulert og begrenset av 21.000.000 BTC. Dette tekniske skillet har blitt vurdert på nytt av mange høyverdige investorer og offentlige selskaper som en perfekt mekanisme for beskyttelse mot inflasjon. Derfor har deres etterspørsel etter pionerens kryptovaluta Immediate Edge vært en seriøs driver i Bitcoins økende prishandling de siste tre månedene.

Styrken til trenden

Når det gjelder motivkraften til trenden, har det vært en annen nøkkelfaktor i den langvarige økningen i BTC-prisen. Etter hvert som trenden gikk opp, økte trenden sterkere og akkumulerte mer penger, noe som skapte en situasjon der penger tjente penger. Med mangel på sterke motstandsnivåer fra 2019-toppen på $ 13,949 opp til den historiske høyden i 2017, er det ingen overraskelse at prisen var i stand til å nå en ny historisk høyde.

Det amerikanske presidentvalget

Utfallet av det amerikanske presidentvalget la kjøpepress til Bitcoins oppadgående prisaksjon, da den demokratiske kandidaten Joe Biden ble kunngjort som seierherre etter den foreløpige stemmetellingen, noe som førte med en behagelig fordel i antall velgerstemmer. Midt i Covid-19-pandemien har amerikanske demokrater vært sterke tilhengere av større finanspolitisk stimulans for det amerikanske folket og den amerikanske økonomien, og har tilbudt en andre finanspolitisk hjelpepakke til $ 2 billioner, mens president Trump og hans administrasjon har gått inn for en mindre stimulans.

Jo mer penger som pumpes inn i økonomien, jo høyere inflasjonsrisiko er det. Derfor har den innledende reaksjonen på tvers av markedene til Joe Bidens ledelse vært sterkt baisse på dollaren; Bitcoin var ikke noe unntak. 5. november, dagen etter valget, la BTC / USD til 10,22% eller noen ødeleggende 1447 pips, og tilførte mer enn 1500 pips i løpet av dagen, noe som var et avgjørende trekk i BTC / USD-kapitaliseringen over 13 949 motstandsnivå.

Hva å forvente

Med tanke på Bitcoins nylig oppnådde, nye historiske høyde på over $ 19.900, er det rimelig å forvente et intervall med nedsatt prishandling. Med mer eller mindre sikkerhet kan vi forvente at nedturen vil ta BTC / USD-kryssrenten mot den nylige doble bunnen på $ 16 522. Hvis det skjer, kan paret sannsynligvis tilbringe de neste ukene i korridoren mellom $ 16.000 og $ 20.000, med et breakout over $ 20.000 som igjen er en dominerende handelsopsjon over fordeling under $ 16.000, i hvert fall til slutten av Covid-19-pandemien.

#Bitcoin