Bitcoin-walvissen ‚kochten de dip‘ toen bestellingen voor $ 100K of meer recordhoogtes bereikten

12. März 2021

Er is geen tekort aan vraag naar Bitcoin, zelfs niet voor $ 50.000, aangezien grote kopers kleine boeren in de laatste fase van de bull-run in de schaduw stellen.

Bitcoin Lifestyle walvissen en instituten hebben het meeste gehaald uit de recente „dip“ van de BTC-prijs door groot te kopen, suggereren de gegevens.

In een update op 9 maart merkte de on-chain analytics-service Material Indicators op dat kooporders van $ 100.000 en hoger op Binance – de grootste cryptocurrency-uitwisseling wereldwijd – recordhoogtes bereiken.

Grote Bitcoin-kopers aarzelen niet

In schril contrast met bestellingen met een waarde van minder dan $ 100.000, komen grotere aankopen vaker voor dan ooit tevoren in de geschiedenis van Bitcoin.

Kleinere allocaties zijn in 2021 sterk gedaald, wat overeenkomt met een bestaand verhaal dat instellingen liquiditeit ophogen op beurzen die tijdens de recente bull-run aan de oppervlakte kwamen.

„De $ 100k – $ 1M-klasse staat nu ook op het punt om een ​​nieuwe ATH te maken,“ merkte Material Indicators op Twitter naast een grafiek op.

‚Dat wil zeggen, ze hebben de dip gekocht.‘

Materiële indicatoren uitten eerder hun bezorgdheid over de prijsstijging van deze week, met het argument dat walvissen zouden kunnen „verkopen in“ de golf, wat een herhaling zou opleveren van de run naar $ 58.000 all-time highs en daaropvolgende 25% correctie.

Hoewel dit tot dusverre niet is gebeurd , merkten analisten ook op dat macro-economische factoren ook een andere impact hadden dan verwacht.

Walvisbestellingen daalden na het nieuws dat het stimuleringspakket van de Verenigde Staten ter waarde van 1,9 biljoen dollar de Senaat was gepasseerd , terwijl de steun van China aan technologieaandelen het tegenovergestelde effect had. Zoals Cointelegraph meldde , had technologie geleid tot een dramatische verandering van fortuinen op de aandelenmarkten.

Een stijging van $ 54.500 volgde op de grote aankoop van Coinbase

Later, ondertussen, verliet een andere partij van bijna 12.000 BTC het professionele handelsplatform Coinbase Pro als een voorbeeld van grote BTC-toewijzingen die tegen de huidige prijzen doorgaan.

„Dat gebeurde vlak voor de recente stijging van de prijs. Mooi toeval,“ quant analyst Lex Moskovski commentaar op de data van collega-on-keten analytics resource Glassnode.

BTC / USD bereikte eerder op dinsdag het hoogste punt in twee weken van $ 54.500.

#Bitcoin